scaun-directorial-c49Avantajele unui scaun de birou reglabil!

Incepand cu anii 1980, expertii in mobilier de birou au luat masuri pentru a determina cele mai bune posibile tipuri de scaune de birou, pentru confortul orelor petrecute la birou. Cercetatorii au remarcat faptul ca cei care folosesc un scaun de birou nepotrivit pe termen lung, au  tendinta de a dezvolta leziuni. In timp ce multi oameni inlatura aceste ingrijorari, prejudiciul de stres repetitiv, durerile de spate si alte leziuni pot duce la dificultati in efectuarea activitatilor  de baza. Insa exista solutii, de exemplu folosirea unui scaun de birou reglabil poate atenua sau preveni aceste consecinte negative asupra sanatatii.
Din pacate, nu exista o “reteta” pentru a preveni disconfortul creat de utilizarea unui scaun de birou neadecvat, sunt tehnici care se potrivesc pentru un individ, insa poate sa nu se potriveasca pentru altul. Ca urmare, un scaun de birou trebuie sa fie cat mai  reglabil, pentru a permite utilizatorilor sa gaseasca exact pozitia care se potriveste cel mai bine pentru ei. In timp ce unele principii de baza se aplica la toata lumea, unii oameni pur si simplu trebuie sa stea in pozitii diferite.

Prin utilizarea unui scaun de birou reglabil , este posibil sa gasiti cea mai buna pozitie pentru confortul dumneavoastra la birou. Un scaun de birou reglabil permite lucratorilor, sa redistribuie o parte din greutatea lor pe spate atunci cand sunt intr-o pozitie inclinata. Cercetatorii au aratat ca unul dintre cele mai bune moduri de a evita durerea si alte leziuni ale spatelui este de a schimba pozitiile corpului in timpul petrecut pe acesta. Prin simpla miscare a spatarului scaunului inainte sau inapoi, ar putea prevenii leziunile. Ramanand in aceeasi pozitie pentru ore indelungate, la un moment dat se provoaca presiune asupra muschilor, si aceasta poate duce la probleme grave. Prin schimbarea pozitiei, multe dintre aceste leziuni pot fi evitate.

Ofera organismului pauze

Majoritatea cred despre oamenii de birou ca sunt un flux constant de dactilografiere. Insa in realitate, munca de birou presupune, in general, o cantitate considerabila de a citi. Prin utilizarea unui scaun de birou reglabil, este posibil sa stai pe spate si relaxat in timp ce citesti e-mailuri lungi, carti albe, si alte texte. Scaunele de birou reglabile, de asemenea, incurajezeaza oamenii sa-si odihneasca muschii spatelui din cand in cand, astfel incat aceste perioade de lectura pot duce la o reducere a problemelor de sanatate. Cercetatorii au aratat, de asemenea, ca lucratorii relaxati sunt mai productivi, asadar le este indicat sa foloseasca un scaun de birou adecvat, benefic confortului fizic.
In timp ce calculatorul, tastatura si alte elemente care stau pe birou sunt importante, cei mai multi experti in uzabilitate cred ca un scaun de birou adecvat este cel mai important component pentru a oferi un mediu de lucru adecvat. Daca scopul este de a reduce riscul de leziuni sau pentru a incuraja munca mai productiva, scaun de birou reglabil ar trebui sa fie caracteristica tuturor societatilor.

 

Fii generos si distribuie: