Urina in salteaO saltea cu pipi in ea creeaza si va crea intotdeauna probleme atunci cand vine vorba de curatarea acesteia. Este un lichid urat mirositor care poate schimba la 180 de grade ambientul unei camere, mai ales atunci cand patrunde in saltea.

Cei mai predispusi la asemenea „incidente” sunt copii, in special bebelusii care sunt lasati fara pampers pe saltele fara husa de protectie. Insa, accidentele se pot intampla si la case mai mari, mai exact la adultii care intampina astfel de probleme la un moment dat in viata.

O saltea cu pipi in ea poate deveni extrem de problematica atunci cand nu se curata la timp. Daca ajunge in saltea si nu este curatata/scoasa, mirosul urat va acapara intreaga incapere si nu va mai fi deloc o placere sa stati in spatiul respectiv.

Astfel, specialistii au cautat tot felul de metode pentru a scapa de petele si de mirosul generat de aceasta.

Iata patru dintre aceste metode care te scapa de mirosul insuportabil al urinei intrate in saltele:

I. Solutie de curatare facuta acasa

 1. Se amesteca 8 picaturi de apa oxigenata, 3 linguri de bicarbonat de sodiu si cateva picaturi (3-4) de detergent de vase lichid intr-un castron. Se amesteca pana cand bicarbonatul de sodiu se dizolva. Se toarna cu ajutorul unei palnii intr-o sticla de plastic cu pulverizator.
 2. Solutia se pulverizeaza peste pata de urina si se asteapta patrunderea acesteia in saltea. Atentie! Solutia este eficienta pentru o scurta perioada de timp si se aplica in maxim cinci minute de la amestecare.
 3. Asteptati ca suprafata sa se usuce complet (puteti scoate salteaua la soare pentru o uscare mai rapida). In final, se aspira orice reziduu de la suprafata saltelei.

II. Solutie de curatare facuta acasa 2

 1. Se amesteca otet cu sapun lichid. Raportul amestecului trebuie sa fie de 2/1. Astfel, la o cana de otet se va pune jumatate de cana de sapun lichid.
 2. Asteptati jumatate de ora ca solutia sa patrunda in saltea.
 3. Folositi un burete sau un prosop curat pentru a absorbi solutia din saltea, dupa care puteti folosi un aspirator.
 4. Se pune bicarbonat de sodiu peste pata pentru a absorbi umezeala ramasa.
 5. Dupa ce se usuca bicarbonatul, se aspira toate reziduurile de pe saltea.

III. Solutie de tapiterie

 1. Aplica o solutie de tapiterie din comert (conform instructiunilor producatorilor).
 2. Pata se periaza de la marginile exterioare spre centru. Astfel, se evita raspandirea petei respective.
 3. Permiteti suprafetei curatate sa se usuce complet. Daca mirosul nu dispare, puteti da si cu un spray pentru tapiterie. Daca nu aveti un astfel de spray la indemana, se poate folosi bicarbonat de sodiu sau otet, aplicate cu un pulverizator.
 4. Dupa ce se usuca zona, se aspira orice reziduu de pulbere dupa suprafata saltelei.

IV. Solutie bazata pe enzime

 1. Se amesteca o solutie de scoatere a petelor bazata pe enzime si se aplica conform intructiunilor furnizate de producator. Este importanta folosirea cantitatii corecte de solutie de curatare, fiind nevoie de o cantitate aproximativ egala cu cea de urina.
 2. Daca este nevoie, aplicati un al doilea strat de solutie (unele produse se aplica in 2 pasi).
 3. Dupa ce zona patata a saltelei se usuca complet, se aspira pana cand nu mai ramane nimic pe suprafata respectiva.

Acestea sunt patru dintre cele mai bune si mai simple metode pentru scoaterea mirosului si a petelor de urina din saltea.

Sper ca v-am fost de ajutor. 🙂

Pentru a preveni situatiile nefericite de acest gen, va recomand cumpararea unei protectii de saltea.

Fii generos si distribuie: