Pilota de vara – un somn linistit

Dupa ce am ales salteaua si perna potrivite pentru un somn odihnitor si sanatos, a venit si randul pilotei cu care te invelesti. Daca iti doresti o odihna placuta trebuie sa acorzi o atentie deosebita si in alegerea pilotei. Aceasta se alege in functie de anotimp, tipul umpluturii, materialul fetelor si dimensiunea patului. Pentru ca suntem in timpul verii in acest post vom vorbi numai despre pilota de vara – o pilota usoara, cu umplutura subtire.

In ceea ce priveste tipul umpluturii ai de ales intre doua tipuri de materiale:

1. umplutura de puf si pene

Pilota de vara cu umplutura de puf si pene este o pilota moale, pufoasa si usoara, durabila in timp, insa este mai greu de curatat si are dezavantajul costului mare. De asemenea, pilota cu acest tip de umplutura este recomandata persoanelor care nu sunt alergice la acest tip de material sau la acarieni deoarece aceasta umplutura este una organica si reprezinta un mediu propice de dezvoltare  a acarienilor si bacteriilor.

Acarienii sunt organisme microscopice care convietuiesc fara nicio problema cu oamenii, nu sunt deloc periculoase, nici daunatoare si care nici nu pisca sau musca. Acarienii sunt inofensivi, excrementele lor, nu. Acarienii au nevoie de un mediu umed si cald si se dezvolta în special pe fibrele naturale.

Studiile au demonstrat faptul că 30% dintre adulti sunt sensibili la acarieni. O alergie la acarieni poate fi demonstrată prin teste cutanate si analize de sange si ea se manifesta prin stranuturi,ochi rosii sau rinite.

2. umplutura sintetica

Atunci cand te gandesti la sintetic, automat te gandesti la ceva ce nu este tocmai bun pentru corpul tau. Insa tehnologiile actuale de productie au ajuns sa ceeeze fibre sintetice ce se ridica la cele mai inalte asteptari, cu caracteristici foarte apropiate de cele ale materialelor organice.

Pilota de vara cu umplutura sintetica este o pilota pufoasa, usoara si subtire, ce asigura un confort ridicat. Umplutura sintetica din poliester 100% este una siliconizata, ceea ce face ca aceasta umplutura sa fie una pufoasa, cu un volum mai mare si mult mai rezistenta in timp decat umpluturile obisnuite din poliester ce se foloseau inainte. Pilota de vara cu o astfel de umplutura este una racoroasa, absoarbe umiditatea si asigura un transport perfect al acesteia, lasand o senzatie racoroasa placuta asupra pielii.

De asemenea, pilota de vara cu o astfel de umplutura este una hipoalergenica medicinala. Ea este perfecta pentru persoanele alergice sau cele predispuse la alergii deoarece umplutura sintetica nu permite dezvoltarea acarienilor si bacteriilor.

In ceea ce priveste materialul din care sunt confectionate fetele pilotei de vara, magazinul nostru online iti ofera pilota de vara cu trei tipuri de fete, toate avand o umplutura din poliester 100% siliconizata:

pilota de vara bumbac 1. pilota de vara cu fete din bumbac 100%

Este o pilota de vara usoara si subtire, cu o umplutura siliconizata de 200 g/mp, avand colturile rotunjite si o bentita din acelasi material pe margine pentru un design deosebit si o rezistenta mai mare. Este o pilota cu fete din bumbac 100%, de culoare alba, ce permite aerului sa circule, mentinand pielea uscata, este o tesatura delicata, certificata pentru absenta substantelor periculoase conform standardului OEKO-TEX 100. Eticheta Oeko-Tex 100 indica utilizatorilor interesati beneficiile suplimentare ale testarii pentru imbracaminte si alte textile. In acest mod eticheta ofera un important instrument decizional la achizitionarea textilelor.

Este o pilota din gama HypoallergenicMed. Ea este lavabila la o temperatura foarte inalta de 95 de grade Celsius, reducand la minim sansa de supravietuire a acarienilor si bacteriilor. Desi temperatura de spalare este foarte ridicata, tesatura nu are contractii la spalare (max 1% pe directia firelor de urzeala si 2,5% pe directia firelor de batatura).

pilota de vara alba2. pilota de vara cu fete din tesatura amestec 50% bumbac si 50% poliester

Este o pilota de vara usoara si subtire, cu o umplutura siliconizata de 200 g/mp, avand colturile rotunjite si o bentita din acelasi material pe margine pentru un design deosebit si o rezistenta mai mare.

Tesatura exterioara a pilotei este dintr-o tesatura amestec 50% bumbac si 50% poliester, de culoare alba, o tesatura delicata, neteda, ce absoarbe umiditatea si asigura un transport perfect al acesteia.

Este o pilota ce face parte din gama HypoallergenicMed. Ea este lavabila la o temperatura foarte inalta de 95 de grade Celsius, reducand la minim sansa de supravietuire a acarienilor si bacteriilor. Desi temperatura de spalare este foarte ridicata, tesatura nu are contractii la spalare (0% pe directia firelor de urzeala si max 2% pe directia firelor de batatura).

De asemenea, aceasta pilota de vara este un produs certificat pentru absenta substantelor periculoase conform standardului OEKO-TEX 100. Eticheta OEKO-TEX 100 indica utilizatorilor interesati beneficiile suplimentare ale testarii pentru imbracaminte si alte textile.

pilote_albe3. pilota de vara cu fete din microfibra poliester 100%

Aceasta pilota de vara este o pilota de calitate superioara, foarte usoara, ce ofera un confort deosebit si o aerisire foarte buna.

Fetele acestei pilote sunt din microfibra poliester 100%, o tesatura alba deosebita, de inalta calitate. Multumita moliciunii naturale (“soft touch”) obtinuta prin periere speciala (“brushed”) si culorii optice briliante, tesatura microfibra este intotdeauna speciala. Este o tesatura lavabila la 95°C. Aceasta temperatura inalta de spalare reduce sansa de supravietuire a acarienilor si bacteriilor la minim.

Pilota de vara cu fete din microfibra si umplutura siliconizata din poliester 100% de 200 g/mp este certificata pentru absenta substantelor periculoase conform standardului OEKO-TEX 100 si face parte din gama HypoallergenicMed. Ea este lavabila la o temperatura foarte inalta de 95 de grade Celsius, fara contractii la spalare (0% pe directia firelor de urzeala si max 2% pe directia firelor de batatura).

Pilota are un design atragator, cu colturile rotunjite si cu o bentita din acelasi material pe margine pentru o rezistenta ridicata.

Toate pilotele noastre de vara sunt matlasate pentru o rezistenta mecanica suplimentara la spalare. In timpul utilizarii ei si mai ales in timpul spalarii umplutura nu se strange intr-un singur loc, ramanand intr-un strat uniform pe toata suprafata acesteia. De asemenea, un avantaj suplimentar il constituie cusaturile, toate fiind realizate cu pas mic.

In ceea ce priveste dimensiunea pilotei, aceasta trebuie sa fie in functie de dimensiunea patului tau. De regula, pilota trebuie sa acopere patul si in plus, pe lateralul patului, ea trebuie sa acopere inaltimea saltelei (latimea pilotei = latimea patului+2 grosimi de saltea).

Pentru confortul caminului tau, o pilota se poate dovedi o investie inspirata si foarte utila. Pilota de vara iti va face somnul mai bun si mai odihnitor si, in acelasi timp, te poate feri de unele probleme de sanatate provocate de pilotele vechi, in principal datorita dezvoltarii acarienilor si bacteriilor in structura acestora.
Pentru vizualizarea gamei de pilote de vara, precum si a altor detalii tehnice sau a celor legate de pret si transport, viziteaza magazinul nostru online www.drimus.ro sau acceseaza link-ul http://www.drimus.ro/pilote-vara.
Fii generos si distribuie: