Pat copii – un pas important în viață unui părinte. Reprezintă o etapă din viață ce poate fi stresantă atât pentru cei mici cât și pentru părinți.

Prin sfaturile oferite de Drimus.ro, dorim să va ajutăm în acest demers de a identifica cel mai potrivit pat pentru copilul dumneavoastră.

Pat copii – cum să faceți o alegere corectă?

Este bine cunoscut faptul că somnul este vital pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor. După o noapte bună de somn, aceștia sunt mai energici și mai atenți. Prin urmare, este esențial, pentru sănătatea și bunăstarea tuturor, că cei mici să se poată bucură de un somn liniștit și odihnitor.

Va prezentăm în continuare câteva recomandări care va pot ghida în alegerea celui mai adecvat pat copii:

Pat copii – Siguranța în primul rând!

Siguranța este elementul primordial când alegeți un pat pentru juniorul dumneavoastră. Desigur există niște standarde în domeniu, dar este bine să ascultați și de instinctul matern/ patern.

De exemplu puteți găsi numeroase paturi interesante, dar care sunt recomandate pentru copii de la 6 ani în sus. Dacă aveți un copil mai mic, atunci cel mai bine ar fi să va orientați spre un model în care el să se poată urcă singur, fără teamă de a se accidența. Acest lucru îl va ajută să devină autonom și să doarmă profund, nefiind îngrijorat că ar putea să cadă.

Șine laterale pentru protecție

Pentru siguranță copilului este indicat că noul pat să fie prevăzut cu suporți laterali protectivi. Aceștia împiedică răsturnarea și căderea copilului în timpul somnului și delimitează frumos spațiul efectiv de dormit. Protecțiile laterale au și o componentă psihologică – ele îl pot ajută pe copil să se adapteze mai ușor la noul sau pat.

Nu faceți greșeală de a gândi că peretele poate înlocui o șină de protecție. Copilul poate rămâne prins între perete și pat. De aceea, chiar dacă împingeți patul lângă perete, nu renunțați la șina orizontală protectivă.

Construcție durabilă

Unii copii mici se întorc des de pe o parte pe altă în timpul somnului. Patuturile firave, cu un design răvășitor, dar cu o construcție superficială pot ceda rapid în față mișcărilor bruște. Cel mai sigur este să investiți într-un pat copii realizat dintr-un material fiabil, cu o finisare excelență.

Elegant și funcțional în același timp

Unul din cele mai evidente trenduri în materie de amenajare home & deco este de a crea spațîi elegante și practice. Acest lucru se manifestă și în conturarea stilului camerelor de copii. De aceea paturile suprapuse, paturile extensibile (care se modifică pe măsură ce copilul crește) și cele prevăzute cu sertare pentru depozitare în partea inferioară se bucură de un succes fenomenal.

Spațiul destinat copiilor este în general prea mic pentru toate lucrurile pe care le au. De aceea, trebuie să gândiți practic și inovator că să reușiți să le oferiți spațiul pe care și-l doresc și de care au nevoie.

Pat copii cu sertar pentru depozitare


Cel mai adesea locuințele pe care le avem ne limitează din punct de vedere al spațiului. Chiar dacă locuim la casă ori într-un apartament mare, în general descoperim rapid că nu avem suficient spațiu în camera copiilor. Această tinde să fie destul de aglomerată cu jucării, rechizite, cărți, hăinuțe etc.

Ideea paturilor cu sertare inferioare pentru depozitare este absolut genială. Dintr-o dată spațiul neutilizat de sub pat devine funcțional și extrem de util. În plus efectul este unul de spațiu îngrijit și organizat, deoarecele sertarele sunt inteligent camuflate sub patul de dormit.

Tot mai mulți părinți sunt de părere că patul prevăzut cu sertare depozitare este un must-have pentru camera copiilor. Puteți așeza aici tot ce aveți nevoie să fie la îndemână: puzzle-uri preferate, lenjerii pat curate, jucăriile de plus care acompaniază somnul copilului, cartea de povești de seară etc.

Orice soluție de depozitare suplimentară este întotdeauna o idee excelență, mai ales pentru camera juniorilor. Limitează aglomerația și dezordinea din dormitor, îi învață să fie independenți pentru că există un loc în care își pot așeza lucrurile, după ce s-au jucat.

Pat copii tematic

Cele mai interactive și simpatice pătuțuri pentru copii au formă de mașini de curse, camioane, mașini de pompieri, caleașcă de prințesă și paradis al zânelor. E lesne de înțeles că cei mici vor fi încântați să doarmă în mijlocul acestor povești.

Gusturile nu se discuta. Sunt părinți și copii care sunt atrași că un magnet de mobilierul foarte trendy, dar sunt și persoane care înclină bălanța mai mult spre simplitate.

Alegeți tema potrivită pentru vârstă copilului. Pentru o fetiță care iubește zânele și prințesele preferați paturile tip caleașcă Cenușăresei sau paradisul cu zanute.

Aveți un băiat pasionat de mașini de curse, pompieri, camioane, animale? Alegeți stilul patului în funcție de preferințele și preocupările copilului (pat tip mașinuță, pat tip caleașcă).

Pat copii: Dimensiune și înălțime

Un pat mai mare poate fi practic și economic pentru că cel mic va crește destul de repede. Pe de altă parte patuturile compacte, adecvate corpului și dorințelor celor mici îi pot convinge rapid să doarmă singuri.

Un pat prea înalt va fi dificil de folosit pentru statura mică a copilului. Acesta trebuie să se urce și în pat și să se dea jos cu ușurință, fără ajutorul unui adult. Acest lucru îl va determina să se bucure mai mult de nouă să postura de „copil mare” și îi va permite să se ridice din pat chiar și în timpul nopții când este somnoros.

Tipul saltelei

Saltelele ferme sunt bune pentru copii, pentru că le susțîn bine oasele în creștere. De altfel fermitatea saltelei este cel mai important lucru care asigura un somn sănătos și ușor al copiilor în noul pat.

Pat copii supraetajat

De ce ați lua în considerare achiziționarea unui pat supraetajat? Unul din cele mai frecvente motive este existența unui al doilea frate.

Când sunt doi copii, patul supraetajat devine o necesitate și o soluție ideală pentru organizarea eficientă a spațiului. Dar există și modele de pat copii supraetajat cu un singur loc de dormit: patul este poziționat în partea superioară, iar spațiul de jos rămâne pentru joacă și depozitarea jucăriilor.

Părințîi și copiii optează pentru un astfel de pat la înălțime datorită atractivitățîi și aspectului deosebit: sunt versiuni optimizate cu scăriță din lemn, tobogan, acoperiș în formă de turn, spațîi generoase cu sertare, dulăpioare sau birouri. Orice copil pasionat de aventuri își va dori un astfel de pat etajat.

Deci, patul suprapus reușește cumva să împace și dorințele copilului (mai mult decât un pat, un castel ce stârnește incredibil imaginația crudă) și pe cele ale părinților (o organizare mai bună a spațiului, pe verticală).

Dacă micuțul dumneavoastră nu se lasă urnit din pătuțul cel vechi, una din metodele de succes pentru a-l convinge este să-i oferiți un pat suprapus. Îi va plăcea foarte mult să urce și să coboare din acesta.

3 Sfaturi rapide pentru alegerea unui pat copii suprapus

Cei mai mulți părinți sunt sceptici în prima instanța față de ideea de a achiziționa un pat suprapus. Până la un punct, îngrijorarea lor este justificată. Dacă v-aș ruga să-mi spuneți ce imagine va vine în minte când spun „pat suprapus”, cel mai probabil ar fi vorba despre un cămin sau o unitate militară.

La început părinții ar putea fi reticenți în privința unui pat suprapus și și-ar putea pune întrebarea dacă cel mic nu va avea dificultăți în utilizarea să. Cu toate acestea, există vești bune pentru toți acești părinți care ar dori să dea frâu liber imaginației în alegerea patului celui mic, dar ceva îi reține.

Paturile suprapuse pentru copii au trecut printr-un proces de transformare uimitor în ultimii ani. Designerii au reușit să facă din această piesă de mobilier una desăvârșită, extrem de sigură pentru cei mici.

Paturile suprapuse depășesc stadiul de monotonie în amenajarea camerei copiilor și au darul de a-i introduce rapid într-o lume de basm.

– Măsuri de siguranță. Grija pentru siguranță copilului capătă un interes esențial în alegerea patului suprapus. Optați pentru modele semi-înalte cu sine de protecție solide pentru a evita căderea

– Asigurați-va că micuțul dumneavoastră poate utiliza fără probleme un pat suprapus: poate urcă și coborî cu ușurință scările, înțelege de ce nu se poate apleca sau de ce nu poate sări din pat etc.

– Paturile pentru copii: Întotdeauna alegeți un material de calitate. Indiferent de culoarea, aspectul și dimensiunile unui pat copii, toți părințîi își doresc în primul rând să cumpere un model rezistent. Acest lucru limitează alegerile la variantele din lemn și metal. Recomandarea specialiștilor se îndreaptă în general spre paturile suprapuse din lemn, pentru că metalul este prea comercial, ascuțit, alunecos sau rece. În definitiv paturile din lemn nu mai sunt atât de scumpe. Este opțiunea supremă care nu se demodează niciodată și poate constitui o plăcere rustică a multor generațîi viitoare. Acesta este unul din motivele pentru care mamele și tațîi aleg pat copii suprapus lemn, în detrimentul celui din metal.

Cum îl ajutăți pe copil să simtă mai ușor tranziția de la pătuț la patul normal?

Doar pentru că v-ați dat silința și i-ați prezentat un nou pat de dormit, nu înseamnă că cel mic va fi încântat de schimbare. De fapt, dacă nu sunteți atent, el poate ajunge să considere această schimbare că fiind înfricoșătoare și nesigură. Iată câteva sfaturi care va pot ajută:

– Păstrați rutină zilnică. Cel mai probabil până la această vârstă copilul se conformează unei anumite rutine înainte de a se culcă. Acest lucru îi asigura liniștea de care are nevoie. Orice ați făcut înainte de schimbarea patului, faceți în continuare în aceeași manieră. Astfel copilul se va simți în siguranță și confortabil în noul sau pat.

– Nu renunțați la elementele de confort. Acestea se pot dovedi foarte eficiente pentru o tranziție naturală, fără incidente neplăcute. Dacă cel mic are o păturică preferată sau un animal de plus preferat, lăsăți-l să-l țînă cu el în patul cel nou.

– Implicați copilul în procesul de achiziție și montare a noului sau pat. Arătați-i ce opțiuni există pentru noul sau pat și cereți-i opinia. Acest lucru îl va ajută să se simtă în siguranță și să aibă mai mult control asupra situației.

– Nu forțați copilul să accepte imediat noul sau pat. Aveți răbdare cu el. Dacă el își manifestă dorința de a dormi într-un pat nou mai mare la o vârstă mai mică, este în regulă. Dacă are nevoie de o perioada mai lungă de acomodare este la fel de „în regulă”.

Paturi copii – Top 5 oferte de la Drimus.ro

1. Pat copii pentru copii HM Cinderella

Este în formă de caleașcă, în culori de poveste: alb, roz, galben. Marginile sunt rotunjite, limitând astfel posibilele accidentări. Salteaua fermă este așezată pe o somiera lamelară, ceea ce îi permite acesteia să „respire” în voie.

Patul crește pe măsură ce fetiță dumneavoastră înaintează în vârstă (de la 165 cm/ 140 cm interior până la 205 cm/ 180 cm interior) . De aceea, reprezintă o investiție justificată pe termen mai lung.

2. Pat copii camion HM Digger / pat copii mașînă

Băieții se vor bucură nespus să-și întregească minunată colecție de mașini, cu o varianta mare, care ia formă patului în care se vor odihni în fiecare seară.

828 lei (verificați oferta actuală) este prețul pentru patul mașînă complet: cadrul din PAL melaminat care imită fabulos detaliile unui camion, somiera lamelară și salteaua ce oferă o susținere adecvată pentru copii.

3. Pat copii cu tobogan HM Flo

Este fabricat din lemn de pin, cu finisaje de calitate, fără colțuri sau margini ascuțite care ar putea reprezenta un pericol pentru copii. Pentru urcare copilul poate folosi scară verticală tot din lemn și va fi încântat să coboare dimineață pe tobogan.

Iată un pat – castel inedit și foarte practic – pentru că în partea inferioară puteți amenaja un frumos loc de joacă sau pentru depozitarea lucrurilor utile. Acest spațiu este delimitat de perdeluțe colorate, care întregesc imaginea întregului castel – pat copii.

4. Pat suprapus pentru copii HM Sam / pat din lemn cu spațiu de depozitare, barieră de protecție, frumos colorat

Dacă la punctul anterior discutăm despre un pat suprapus pentru un singur copil, de dată această ne oprim la un model ideal pentru doi frați. Patul este fabricat tot din lemn de pin, iar sub patul de jos se află două sertare spațioase din lemn. Aici pot fi așezate lenjeria de pat, jucăriile și orice alte lucruri utile pentru a fi la îndemână în camera copiilor.

5. Patul pentru copii cu sertare HM Floro, cadru din lemn

Spuneam mai sus că există o preocupare tot mai mare pentru folosirea inteligență a fiecărui centimetru din camera copiilor. Ei bine, acest pat întrunește toate caracteristicile unui model modern, extrem de ergonomic, sigur și plăcut pentru copii.

Este prevăzut cu nu mai puțin de 6 spațîi pentru depozitare, fiecare având dimensiune diferită. Pat din MDF alb, fix, de dimensiune 209x96x72 cm, HM Floro se potrivește cu ușurință atât într-o camera de față, cât și într-una de băiat.

Pentru oferte speciale mobilier pentru copii, scaune de birou, birouri copii, pat copii tip mașîna, scaune de bar, paturi supraetajate, pat mașina pompieri/ fire truck și alte soluții amenajarea camera copilului va așteptăm pe drimus.ro.

Fii generos si distribuie: