In majoritatea articolelor gasite, galben cu albastru nu se combina armonios. De ce?

Masura lucrurilor se aplica si in decorare! Sa ma explic. Efortul fizic este bun pentru organism, legumele sunt bune de asemenea, dar cantitatea lor este importanta, felul in care sunt preparate, cat de mult efort depui. La fel si in amenajare. Poti sa asortezi galbenul cu albastru, fiind foarte delicata zona de intensitate a culorilor.

Galbenul este cea mai calda si cea mai insufletita culoare.

Soarele este galben, iar natura a fost foarte generoasa cu aceasta culoare. Este simbolul tineretii si culoarea vesniciei. Beneficiile folosirii ei sunt printre altele stimularea sistemului nervos central, stimularea digestiei si imbunatatirea tonusului general intr-o stare de bine.

Albastrul este o culoare foarte puternica, cu o semnificatie de liniste si puritate. Este cea mai rece dintre culori. Cerul si marea sunt albastre, si ele sunt infinite. Putem sa visam si sa ne relaxam. Dintre efectele benefice ale culorii albastre sunt cresterea capacitatii sistemului imunitar de aparare si regenerarea celulara. Predispune la calm si liniste, la concentrare, confera seriozitate si ne gandim aici la hainele stuardeselor si la culoarea camasilor pe care le purtam la intalnirile de afaceri.

Albastrul poate fi scos in evidenta prin alaturarea de culori tari.

Des folosesc aceasta culoare in decorarea camerelor celor mici. Explozia de culoare este cuvantul cheie in aceste decorari. Imi da impresia ca pare mult mai ”curata” aceasta amenajare cu galbenul alaturi de albastru (exemplu mai jos).

Efectul nu ar fi fost acelasi daca peretii si pardoseala nu ar fi fost albi sau in tonuri deschise.

Poti accesoriza o draperie cu un detaliu in casa care sa imbine cele doua culori, galben si turquoise.

Ai o inaltime mai mare de 3,5 m si vrei sa folosesti grinzile fara sa le acoperi? Poti sa faci asta, alegand un iluminat correct si adoptand stilul tehnic. Iar daca beige si maro este un complex de cuvinte pe care il doresti sa il vezi toamna in natura, atunci alege galben si accesorizeaza cu un scaun albastru spatiul tau.

Se observa foarte bine aici ca avand aceeasi intensitate cele doua culori se completeaza reciproc.

Cine nu ar fi bucuros sa aibe o asa bancheta la marginea patului?

Sa vedem, ne gandim la o amenajare mediteraneana si nu poate lipsi turquoisul, insotit de pereti albi, pardoseala deschisa si cateva tonuri de olive. Dar ia sa adaugam un lampadar cum altfel decat galben in acest decor! Poate sa ploua mult si bine afara, la noi in casa e soare, iar vacanta parca vine mai repede intr-o asemenea decorare .

Ce spuneti despre o alaturare in acelasi material de cercuri galbene, albastre, portocalii, gri, verde mar, verde olive si putin turquoise? Ati spune ca e o usoara nebunie! Dar priviti rezultatul!! Materialul exista in realitate si poate fi folosit in decorarea camerelor de tineret sau a unei zone din casa care se doreste a fi tonica si vesela.

Se ia o camera, la care se monteaza pe pardoseala o mocheta pufoasa ivory, tavan din membrana ivory (vom vorbi cat de curand si de membranele de pvc), se decoreaza geamul cu o perdea alba, fina si o draperie care sa fie cum altfel decat cu putin galben in ea. Alaturam perne decorative albastru petrol, doua lampadare albastre si o masuta de cafea cu blat din sticla.

Ia sa mai creem o poveste. Canapeaua Chesterfield din piele, putea binenteles sa aibe culoarea crem, maro, ciocolatiu, dar Nu si Nu! Este galbena! Si este foarte bine ca este asa! Este vesela, iar fotoliul inflorat din dreapta nu face altceva decat sa intregeasca povestea amenajarii.

Inaltime mare a camerei? Pai avem cateva solutii la dispozitie! Alaturam in draperie 2 culori pe inaltime si lasam culoarea mai puternica sa faca legatura cu pardoseala. Si ca sa o lasam regina balului, alegem mai estompata culoarea tesaturii din partea superioara. Imi place foarte mult in aceasta amenajare oglinda si asocierea canapelei cu draperia din partea superioara. Parchetul din lemn masiv tesut intregeste clasa.

Priviti acest cabinet stomatologic! Pai nu te mai doare aproape nimic cand ai posibilitatea sa intri si sa astepti ca domnul Doctor sa te primeasca si sa iti rezolve problema.

Voi incheia cu aceasta decorare, la care a participat echipa SSAB Impex si unde canapeaua este pur si simplu delicioasa, iar alaturarea de turquoise pe perete si ciclame pe fotoliu te face sa iti doresti sa revii in acest spatiu. In acest mod poate sa aduca si ceva beneficii proprietarilor afacerii.

Pana data viitoare, va doresc inspiratie in tot ceea ce faceti!

Articol realizat de: Florentina Bobocea – Expert amenajari interioare
florentina-bobocea
Site: Dea Wall Concept

Fii generos si distribuie: