Scaunul de birou poate fi o „capcana”: confortabil, cu diferite reglaje, functie de balans sau chiar masaj. Ne simtim atat de bine pe scaun sau suntem extrem de concetrati pe ce avem de facut, incat neglijam amorteala spatelui. Chiar daca avem un scaun de birou ergonomic este indicat sa facem o pauza si sa ne ridicam o data la 2 ore.

Modificarile majore la nivel social si economic au condus, in statele industrializate, la aparitia tot mai accentuata a bolilor datorate deformarii coloanei vertebrale (scolioza, cifoza, lordoza etc.). Conform unui studiu realizat de Dr. Armd Friedrichs se afirma ca “durerile de coloana vertebrale sunt boala nr.1 in tarile industrializate” si se datoreaza cu precadere unei pozitii incorecte in pozitia de sezut. Cercetarile de specialitate au demonstrat ca exista o legatura directa intre reducerea capacitatii de efort fizic respectiv intelectual si deformarea coloanei vertebrale.  O buna parte din populatia Romaniei sufera de boli datorate deformarii usoare sau severe ale coloanei vertebrale.

Cum ne afecteaza sanatatea statul prelungit pe scaunul de birou:

  • circulatie periferica deficitara

Proasta circulatie periferica poate duce la inflamarea gleznelor, la apariția varicelor si chiar a trombozei venoase profunde.

  • durerile de cap si umeri

O pozitie incorecta la birou poate să provoace dureri de cap. Daca va tineti capul tras putin în spate, ca să vedeţi mai bine la monitor, veti avea dureri în zona fruntii, iar daca va cocosati veti suferi de dureri la umeri.

  • discopatia

In lipsa miscarii, discurile care formează coloana vertebrala devin mai rigide si orice miscare banala, cum ar fi legarea sireturilor, le poate afecta, provocand dureri sau chiar deplasarea acestor discuri.

  • obezitate

Atunci când stai zi de zi multe ore pe scaun risti sa te imbolnavesti de obezitate. Combinatia dintre obezitate, nivelurile scăzute de colesterol „bun“, tensiunea arteriala mare sau hiperglicemie poate duce la aparitia unor afecțiuni grave, cum sunt bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și diabet.

 

Care esscaunul de biroute poziţia corecta de stat pe scaunul de birou?

Mentinerea unei pozitii corecte sau folosirea unui scaun de birou cu suport lombar pot ajuta la evitarea unor astfel de probleme.

Dacă sunteţi nevoit/ă să staţi jos pentru mult timp, încercaţi să aveţi o poziţie corecta.

1. Nu va aplecaţi în fata

2. Ţineti coatele indoite la 90 de grade

3. Umerii relaxati

4. Bratele aproape de corp

5. Mentineţi intreaga talpa pe podea.

 

Cat de intensa este activitatea pe care o desfasori ? Scaunul de birou trebuie întotdeuna ales in functie de specificul activitatii.

Lipsa unui spatar adecvat genereaza o biomecanica anormala a coloanei vertebrale. Curburile coloanei sunt afectate si actioneaza asupra nervilor, cu aparitia unor simptome precum amorteala sau furnicaturi. De multe ori apar si suferinte ale nervului sciatic. Pentru a evita aceste situatii, se recomanda un suport lombar adecvat.

Scaune directorialele sunt destinate birourilor in care imaginea si functionalitatea au importanta absoluta. Daca sunteti o persoana cu functie de conducere fotoliul directorial este scaunul ideal pentru dumneavoastra: cu dimensiuni generoase, cu functie de balans si masaj.

Dacă activitatea de zi cu zi  implică introducerea de date într-un ritm alert atunci scaunul de birou trebuie să aibă reglaje suplimentare pentru spătar , braţele să fie reglabile , spătar suficient de înalt sau cu tetiera suplimentară, toate aceste lucruri fac ca stresul asupra organismului dumneavoastră  să fie minimalizat.
Scaunele ergonomice sunt proiectate special pentru a sustine greutatea corpului, oferind suport lombar, reglaj personalizat al inaltimii, al cotierelor si al unghiului de inclinare.

Magazinul nostru online va prezinta cateva modele ergonomice, special concepute pentru persoanele care utilizeaza intens scaunul de birou:

scaunul de birou

Scaun ergonomic Mesh HM Vire negru – 354 lei

scaunul de birou

Scaun directorial SL Q039 negru – verde – 499 lei

scaunul de birou

Scaun directorial HM Desmond bej – 677 lei

scaunul de birou

Scaun birou Ergohuman – 2506,40 lei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca sa eviti efectele statului prelungit pe scaunul de birou este recomandat sa te ridici cat de des poti si sa faci putin miscare. Daca ai un job care nu-ti permite prea multe plimbari, incearca sa-ti destinzi musculatura stand jos: ruleaza umerii, ridica bratele deasupra capului, intinde picioarele si roteste-ti gleznele.

 

 

Fii generos si distribuie: