canapeaLivingul este camera principala a unei locuinte. In jurul unui living se invarte totul, fiind un centru important care trebuie mobilat cu stil si bun gust. Aici ne petrecem mult timp si aici ne primim musafirii cand spatiul de bucatarie nu ne permite sau cand ne place sa le asiguram acestora un grad de confort superior.

Intr-un living modern nu trebuie sa lipseasca urmatoarele elemente: canapea, mobilier living cu corpuri suspendate, masuta living cu scaune/tabureti si un birou cu scaun directorial.

Piesele de mobilier trebuie alese in primul rand dupa marimea camerei. Astfel, daca livingul este mic, trebuie ca mobila sa nu aibe dimensiuni mari si sa creeze o „iluzie de spatiu”. Daca livingul este mare sunteti foarte norocosi pentru ca puteti alege piese de mobila dupa bunul plac, fara sa tineti cont de dimensiuni.

Iata ce conditii trebuie sa indeplineasca elementele prezente intr-un living mobilat cu stil:

1. Canapeaua trebuie sa fie comoda (nici prea moale nici prea tare) si sa asigura o pozitie confortabila pentru cel putin trei persoane. Daca aveti destul spatiu puteti adauga si doua fotolii care sa aibe structura si aspectul identic (sau sa se asemene foarte mult) cu cele ale canapelei.

canapea

2. Setul de mobilier living trebuie sa contina o comoda tv, cel putin un dulap tip soldat si corpuri suspendate/etajere. Acestea trebuie pozitionate langa/prinse de peretele cel mai mare al camerei.

mobila-living-nina1

3. Masuta de living poate fi realizata din lemn, dar pentru a moderniza si ilumina spatiul puteti folosi o masuta cu blat din sticla transparenta. Indiferent de alegere, masutele trebuie sa fie la nivelul sezutului canapelei pentru a putea servi cafeluta sau alte bauturi fara sa fie nevoie sa intindeti prea mult mana dupa acestea. Daca mesele mici nu sunt pe placul dumneavoastra, puteti folosi mese pliante.
masa-living

masa-sticla-gn6214. Scaune living sau tabureti – aceste piese de mobilier trebuie sa se integreze bine in decor. Astfel, trebuie alese in functie de cat de modern sau elegant este livingul dumneavoastra. Iata cateva idei:

scaune

5. Biroul se pozitioneaza undeva in coltul camerei si trebuie sa fie realizat intr-o culoare asemanatoare celorlalte piese de mobila prezente in incapere. Se recomanda alegerea unui birou cu dimensiuni modeste pentru livingurile care nu dispun de foarte mult spatiu.

birou-stefi-16. Scaunul de birou nu trebuie sa fie extrem de confortabil, este de ajuns un scaun de birou simplu, fara prea multe elemente reglabile. De ce recomand acest lucru? Foarte simplu. Canapeaua este in aceeasi camera si o puteti folosi oricand pentru relaxare.

Scaun birou simplu

Nu uitati sa tineti cont de faptul ca livingul este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta si luati in considerare sfaturile mentionate anterior. Va doresc sa aveti mult spor si sa faceti alegeri inspirate pe care nu le veti regreta in timp!

Fii generos si distribuie: