cum sa iti protejezi salteaua de mucegaiPoate te-ai intrebat de multe ori cum sa iti protejezi salteaua de mucegai.

Mentinerea saltelei curate nu este intotdeauna un lucru usor, in special daca ai copii mici, ai obiceiul de a minca in pat sau esti neindeminatic. Unul din principalele sfaturi pe care le oferim clientilor nostri este achizitionarea si folosirea unei huse de protectie, acest lucru va evita multe dintre micile accidente care iti pot uda si murdari  salteaua.

 La un moment dat putem avea surpriza neplacuta de a ne trezi ca salteaua a mucegait. Un mucegai negru sau verde apare adesea la suprafata saltelelor vechi, neaerisite sau tinute în camere umede. El poate provoca boli de piele și micoze la unghiile de la picioare. Sporii acestui mucegai favorizeaza astmul si pneumonia, de aceea orice saltea veche trebuie înlocuită la timp și dezinfectată periodic. In astfel de cazuri, pentru inceput trebuie sa scoti salteaua de pe pat si sa o tii undeva unde este aer mult si soare pentru a se usca. Indeparteaza apoi excesul de mucegai, dupa care aspira bine salteaua. Pentru a indeparta mucegaiul, fa o solutie din apa calda si alcool izopropilic si sterge bine zona unde e mucegai, dupa care clateste cu apa calda. E bine ca la final sa folosesti si un dezinfectant.

Semne ca mucegaiul este prezent

  • Decolorarea este un semn al prezentei mucegaiului. Nu insa si decolorarea care se produce datorita patrunderii soarelui prin fereastra.
  • Mucegaiul poate fi de mai multe culori: negru, alb, rosu, portocaliu, galben, albastru sau violet. Puneti o picatura de inalbitor pe zona colorata: daca pata isi schimba culoarea sau dispare cu totul este vorba despre mucegai si trebuie cautate pete similare si curatate temeinic.
  • Mirosul: cateodata mucegaiul se afla in locuri care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Mirosul specific umezelii sau un miros de pamant indica prezenta mucegaiului ce trebuie cautat si indepartat.

Preveniti aparitia mucegaiului!

Ai grijă ca lenjeria de pat să fie mereu curată, bine aerisită și uscată și verifică suprafața saltelei să nu apară pete de mucegai.  Durata de viata a unei saltele poate fi crescuta printr-o ingrijire corespunzatoare.

Pe langa respectarea instructiunilor date de comerciant, pentru a va proteja salteaua trebuie sa fiti atenti la:

  •  Umiditatea din camera – o umiditate prea ridicata poate duce la “ingreunarea” saltelei si la pierderea caracteristicilor initiale ale acesteia.  Nu este indicat sa uscam hainele in dormitor sau in apropierea patului. Umezeala cauzata de transpiratie se infiltreaza adanc in saltea si este adesea prinsa acolo mult timp. Este mediul perfect pentru mucegai, care poate dauna sanatatii tale.
  • Aerisirea camerei – se recomanda sa lasati sa intre aer curat zilnic si sa indepartati lenjeria cand faceti acest lucru, pentru ca salteaua sa nu capete un miros urat sau sa mucegaiasca.
  • Temperatura din camera – de exemplu, in cazul saltelelor cu spuma cu memorie, se recomanda pastrarea in camere calde, pentru a evita pierderea elasticitatii acestui tip de burete.
  • Suprafata pe care este asezata salteaua – este recomandat ca suprafata sa fie realizata din lamele, pentru a permite aerisirea saltelei. Somiera ajuta salteaua sa „respire” si astfel evitati riscul de aparitiei a mucegaiului.  Evitati asezarea saltelei direct pe podea.

Pe site-ul nostru veti descoperii saltelecu banda 3D sau capsule de aerisire. Acestea ce au rolul de a permite aerului sa circule dar si de a proteja salteaua de bacterii si mucegai. Aerul trece prin banda, fiind ventilat total, salteaua ramanand uscata.Astfel umezeala acumulata in timpul somnului va fi eliminata rapid si eficient.

saltea-confort-memory-perla-140x200

Saltea Confort Memory Perla – 1108 lei

saltea-superortopedica-prestige-diamant-140x200 (1)

Saltea Superortopedica Diamant – 526 lei

saltea Roma

Saltea Superlux Ortopedica Roma – 685 lei

Mucegaiul, capusele de praf si bacteriile sunt cuvinte ce nu ar trebui asociate cu patul tau!

Fii generos si distribuie: