Mobila la comanda

dormitoare mobila la comandaMobila la comanda este solutia atunci cand vrei o amenajare personalizata a locuintei tale.

Daca esti in cautare de mobila si ai luat la rand toate magazinele de profil si ai cautat si pe internet site-uri ce comercializeaza produse de mobilier, dar nu ai gasit inca acea mobila care sa corespunda ideilor tale legate de design, finisaj, dimensiuni, culoare , atunci trebuie sa mergi pe varianta de mobila la comanda.

In momentul in care te apuci sa-ti pui pe hartie ideile legate de forma si cotele mobilierului dorit, trebuie sa ai in vedere foarte multe lucruri pentru ca schita finala sa fie cea corecta. Este posibil ca atunci cand executi schita pentru mobila la comanda sa te poticnesti la unele detalii tehnice, la stabilirea cotelor, la stabilirea materialului din care va fi confectionat mobilierul…

De aceea incercam sa venim in ajutorul tau cu cateva sfaturi legate de modul in care trebuie sa realizezi o schita corecta din punct de vedere tehnic, astfel incat atunci cand dai comanda de mobila sa primesti acea mobila ce se potriveste perfect in spatiul pe care il ai la dispozitie.

1.In primul rand trebuie sa stii din ce material vrei sa-ti faci mobilierul: PAL sau MDF. Daca nu stii care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de material poti sa citesti posturile noastre anterioare Cum sa alegi mobila fabricata din PAL si ” Cum sa alegi mobila fabricata din MDF. Trebuie sa ai in vedere faptul ca MDF-ul este un material mult mai scump decat PAL-ul si de obicei doar fronturile (usile si fetele de sertar) mobilierului se executa din MDF, restul produsului fiind din PAL melaminat. MDF-ul este folosit in special la mobila de bucatarie si baie datorita rezistentei mari la conditiile de umiditate ridicata, dar se poate folosi pentru orice alta piesa de mobilier din casa, de la living pana la dormitor sau hol.

2.Atunci cand stabilesti cotele spatiului interior al mobilierului, trebuie sa iei in consideratie grosimile de material. De obicei se lucreaza cu PAL melaminat de 18 mm, dar acesta poate fi si de 16mm sau 22mm. Nu uita sa treci pe schita toate detaliile legate de cote: cota exterioara totala, cote interioare ce pot fi cu tot cu grosimi de material sau pot fi cote utile – dimensiunea spatiului efectiv ramas dupa scaderea grosimilor de material. Aceste cote se trec de obicei in mm.

3.Atunci cand vrei un dulap de haine, o etajera sau orice alt tip de mobilier care nu este suspendat si sta pe podea, in stabilirea cotelor interioare trebuie tii cont de bazia de 80 mm aflata la baza mobilierului („fundul” dulapului nu sta direct pe podea, ci este inaltat prin aceasta bazie).

3.Atunci cand vrei o mobila la comanda ce are in componenta ei unul sau mai multe sertare trebuie sa fii atent la faptul ca interiorul sertarului este mai mic decat iti arata fata sertarului. Sertarul este conceput ca o cutie care gliseaza pe lateralele dulapului si care este mascata cu o fata de sertar (ceea ce se vede atunci cand sertarul este inchis).

Daca fata sertarului se inchide pe lateralele dulapului, atunci latimea utila a sertarului se obtine scazand din latimea fetei de sertar patru grosimi de material ( lateralele dulapului si lateralele sertarului) + latimea glisierelor. Lungimea sertarelor nu este data de adancimea lateralului dulapului, ci este mai mica – trebuie scazute doua grosimi de material (lateralele sertarului) si trebuie sa se tina seama si de lungimea glisierelor existente in comert.

Daca fata sertarului este „ingropata” atunci latimea utila a sertarului se obtine scazand din latimea fetei de sertar doar doua grosimi de material + glisiere.

4.Daca vrei ca mobila la comanda sa se potriveasca perfect in spatiul pe care-l vrei mobilat, atunci cand iei dimensiunile pentru locul respectiv masoara in trei locuri, nu intr-un singur loc, este posibil ca peretii sa nu fie drepti si atunci sa ai surpriza ca produsul sa nu se mai incadreze.

5.In cazul in care ai plinta, trebuie sa tii cont ca mobilierul nu va fi lipit de perete, ci va veni mai in fata. Asadar masoara cat are plinta ca sa stii ce adancime finala va avea mobila la comanda.

birou calculator mobila la comanda6.In cazul in care vrei un birou cu polita glisanta pentru tastatura si ai sau iti vei lua un scaun de birou cu brate, trebuie sa fii atent la inaltimea la care se afla polita si bratele scaunului – polita glisanta se va lovi in bratele scaunului daca aceasta nu se va afla la o inaltime suficienta.

 

 

 

7.In cazul unui dormitor, daca decizi ca dulapul sa aiba deschidere normala (usile sunt cu balamale, nu sunt glisante),iar patul este „de mijloc„, fii atent la spatiul lasat intre dulap si lateralul patului – daca dormitorul este mic si ai si noptiere la pat este posibil ca usa dulapului sa nu se poata deschide complet. In acest caz poti merge pe varianta de dulap cu usi glisante, insa costurile sunt mai ridicate. In cazul in care ramai pe varianta de dulap cu usi cu deschidere pe balama, atunci tine cont ca adancimea dulapului trebuie sa fie de minim 520 mm pentru ca hainele pe umeras sa intre in dulap si sa nu se sifoneze.

8.Daca ai hotarat ca vrei un dulap cu usi glisante fii atent la adancimea dulapului – ea trebuie sa fie de minim 600 mm pentru ca hainele aflate pe umeras sa intre (din latimea lateralelor dulapului trebuie scazut sistemul de glisare al usilor).

In cazul in care te-ai apucat de schita si intampini greutati, fie ca nu esti sigur de cote, fie ca te impotmolesti la unele detalii tehnice sau pur si simplu esti in pana de idei, poti sa ne contactezi pe site-ul nostru – www.drimus.ro – prin completarea formularului disponibil la contact si in cel mai scurt timp un consultant de vanzari te va contacta telefonic sau prin e-mail sau ne poti suna la numarul de telefon afisat pe site si noi iti vom sari in ajutor. Executam mobila la comanda functie de preferinte, necesitati si spatiu disponibil.

Fii generos si distribuie: