O saltea buna – un somn bun !

saltea pocket springO saltea potrivita este aceea care iti asigura un somn linistit, odihnitor atunci cand o folosesti.

Salteaua este una dintre cele mai importante componente ale unui dormitor. Pentru ca ne petrecem cam o treime din viata dormind, calitatea acesteia ar trebui sa ne preocupe mai mult.

Site-urile online de mobila ofera descrieri ale produselor care sa te ajute sa te orientezi, dar de multe ori informatiile sunt de ordin tehnic, ce face alegerea unei saltele un lucru dificil.

Daca te intrebi ce model de saltea este potrivit pentru tine iti spunem ca in decizia de cumparare a acesteia trebuie sa ai in vedere urmatoarele criterii:

1.Greutatea ta

  • greutate < 85kg

saltea confort box distributiemobila.roDaca te incadrezi in aceasta categorie atunci poti opta pentru o saltea clasica cu plasa de arcuri, matlasata. Arcurile sunt de tip Bonell, fabricate din otel carbon de 2,2mm, separate din patru in patru randuri cu spuma poliuretanica, acoperite de un strat de pasla dura peste care sunt puse vatelina, T.N.T. si poliuretan.

Iti recomandam de pe site-ul nostru (www.drimus.ro)  fie o saltea fabricata in Romania, dar cu materiale de import (din Italia) – Salteaua Superotopedica, cu o grosime de 20cm, fie o saltea realizata 100% in Bulgaria de catre firma TED – Saltea nature bambus, cu o grosime de 25cm.

  • greutate < 95kg

Daca te incadrezi in aceasta categorie iti recomandam o saltea tot pe plasa de arcuri, matlasata, de un nivel superior fata de salteaua clasica, cu o grosime de 23cm, diferenta majora constand in fasia de spuma poliuretanica care este introdusa la fiecare rand de arcuri, conferind o rigiditate sporita. De asemenea are straturile superioare dublate – doua bucati pisla, doua straturi TNT si doua straturi poliuretan.

Aceasta saltea o gasesti pe site-ul nostru sub denumirea de Saltea Super Ortopedica Lux si este produsa in Romania , dar cu materiale de import (Italia).

saltea pocket springO alta alegere pentru persoanele cu greutatea de max 95kg ar fi tot o saltea produsa in Romania, cu o grosime de 20cm, mai moderna decat saltelele cu plasa de arcuri si anume Salteaua Pocket Spring. Aceasta are o rezistenta si durabilitate sporita datorita arcurilor pozitionate individual, impachetate in buzunare proprii, permitand astfel miscarea individuala a fiecarui arc.

Prin urmare cu Salteaua Pocket Spring miscarile unei persoane nu influenteaza cealalta persoana, creand astfel un confort sporit. Ea are proprietati ergonomice (superortopedice/sanitare), in acelasi timp fiind foarte flexibila si confortabila. Salteaua Pocket Spring este acoperita cu o husa matlasata, detasabila prin fermoar.

Daca preferi o saltea produsa 100% in Bulgaria atunci iti recomandam Saltea ortopedica Solo, cu o grosime de 17cm, cu un cadru perimetral anti-lasare.

  • greutate <115 kg

Persoanele care au o greutate mai mare de 95kg trebuie sa se orienteze spre saltelele medicinale. O saltea dura nu este neaparat o saltea medicinala. O saltea medicinala reprezinta salteaua ce protejeaza zonele sensibile, se muleaza dupa forma corpului si mentine coloana vertebrala in pozitie corecta.

saltea memory foamIti recomandam de pe site-ul nostru Salteaua Memory Foam, cu o grosime de 23cm, o saltea ce nu contine arcuri, ci este constituita dintr-o spuma vasco-elastica (memory foam) din poliuretan cu densitatea de 50, material conceput la inceput pentru astronautii de la NASA pentru a le proteja corpul impotriva fortei gravitationale ce se declanseaza la decolarea navei. Salteaua asigura dispersarea uniforma a punctelor de presiune, se muleaza dupa forma corpului, asigurandu-ti astfel un somn odihnitor. Denumirea de „memorie”(memory) se refera la proprietatea materialului de a „memora” amprenta corpului, dupa utilizare el recapatandu-si forma initiala, chiar si dupa multi ani de utilizare.

Salteaua Memory Foam are baza construita din spuma poliuretanica cu densitatea de 30, peste care vine stratul de „memory foam” de 5cm grosime si la exterior are o husa detasabila prin fermoar.

  • greutate < 120kg

Pentru o astfel de greutate iti recomandam saltele fara arcuri, medicinale, constituite din materiale speciale de ultima generatie (Ergoflex, Memory Naturalys, Massage Plus), create pentru mai mult confort si pentru o sustinere cat mai buna a coloanei vertebrale.

Astfel iti recomandam de pe site-ul nostru trei saltele produse in Bulgaria:

Saltea Ortopedica Solo, cu o grosime de 17cm, este o saltea ortopedica cu structura de arcuri.

Ergoflex este un poliuretan pe baza de apa, elastic, cu orificii pentru ventilatie, acest lucru ajutand la dispersia caldurii si a umiditatatii. Compozitia sa speciala pe baza de apa cu celule deschise, ii confera o maxima elasticitate. Prezenta acestui poliuretan asigura o sustinere corecta, garantand longevitatea saltelei.

saltea bio memory ortopedica-Salteaua Bio Memory Ortopedica, cu o grosime de 16cm, este o saltea ortopedica formata dintr-un strat de Ergoflex ecologic si un strat de Memory Naturalys de 2cm grosime, material revolutionar vasco-elastic care in contact cu corpul preia forma acestuia, ca apoi sa revina lent la forma initiala fara sa opuna rezistenta. Caracteristicile materialului permit distribuirea uniforma a masei corpului pe intreaga sa suprafata, mentine postura corecta a coloanei vertebrale si favorizeaza circulatia sanguina.

saltea bio memory ergonomica-Salteaua Bio Memory Ergonomica, cu o grosime de 20cm, are o structura cu 5 zone diferite de sustinere obtinuta din alaturarea a 2 straturi: un strat de Memory Naturalys de 5cm grosime si un strat de Massage Plus, un poliuretan pe baza de apa, nedeformabil in timp, a carui suprafata gofrata da o senzatie placuta de masaj, asigurand o odihna sanatoasa. Salteaua este proiectata pentru a se adapta la diverse tipuri de corpuri si pentru a permite repartizarea echilibrata a greutatii din zona spatelui, a bazinului si a gambelor. Stratul de Memory Naturalis favorizeaza circulatia sangelui.

  • greutate < 130kg

In cazul in care te incadrezi in aceasta categorie trebuie sa te orientezi spre saltele medicinale, fara arcuri, constituite din materiale speciale de ultima generatie (Ergoflex, Profile Plus, spuma de latex), create pentru mai mult confort si pentru o sustinere cat mai buna a coloanei vertebrale.

Aceste saltele la gasesti pe site sub numele de Saltea Bio Base Ergonomica si Saltea Bio Latex Ergonomica, sunt saltele produse 100% in Italia de firma LineaFlex.

saltea bio base ergonomicaSalteaua Bio Base Ergonomica are o grosime de 20 cm, este o saltea ergonomica cu structura cu cinci zone diferite de sustinere, formata din 2 straturi de Profile Plus cu doua fete diferite ca grad de rigiditate si stratul din mijloc, de sustinere, format din Ergoflex, material elastic, pe baza de apa, nedeformabil in timp. Compozitia speciala a saltelei garanteaza confortul si o sustinere corecta a coloanei vertebrale.

saltea bio latex ergonomicaSalteaua Bio Latex Ergonomica are o grosime de 18cm, garanteaza confortul absolut datorita structurii din spuma de latex cu cinci zone de sustinere care actioneaza diferit in functie de presiunea cea mai mica sau cea mai mare exercitata de corp. Salteaua, datorita constructiei speciale, sustine in mod corect si activ fiecare parte a corpului, in functie de miscarile sale.

In cazul in care iti alegi o saltea fara sa tii cont de greutatea pe care o ai, iar greutatea ta este mai mare decat limita pe care o impune salteaua aleasa, atunci se produce intr-un timp foarte scurt acel fenomen nedorit de noi toti datorita tasarii si anume „groapa in saltea”.

2.Starea de sanatate, in special in ceea ce priveste coloana vertebrala si articulatiile

  • Daca ai o stare de sanatate in general buna poti opta pentru o saltea normala cu plasa de arcuri.

Astfel iti recomandam de pe site-ul nostru fie o saltea fabricata in Romania, dar cu materiale de import (din Italia) – Salteaua Superotopedica, fie una realizata 100% in Italia de catre firma LineaFlex – Salteaua Confort Box.

  • Daca esti o persoana mai putin activa fizic si iti petreci timpul avand o postura inadecvata, pentru a evita aparitia durerilor de spate, iti recomandam o saltea mai rigida, care sa-ti sustina coloana vertebrala intr-o pozitie corecta in timpul somnului.

Astfel de pe site poti opta fie pentru o saltea cu plasa de arcuri, dar tipul superior de saltea – cu strat de spuma poliuretanica intre fiecare rand de arcuri si straturi duble de materiale la partea exterioara a saltelei – Salteaua Superortopedica Lux (saltea produsa in Romania, dar cu materiale de import) si Salteaua Anatomic Box (saltea produsa in Italia), fie o saltea cu arcuri independente – Salteaua Pocket Spring.

  • Daca esti o persoana care ai deja probleme de sanatate (dureri cervicale, dureri lombare, sciatica, discopatii, reumatism) trebuie sa te orientezi dupa saltelele medicinale, fara arcuri, ce au in compozitia lor spuma de diverse tipuri.

Daca te incadrezi in aceasta categorie oferta de saltele este variata: fie o saltea produsa in Romania, dar cu materiale de import – Salteaua Memory Foam, cu spuma vasco-elastica ce se muleaza dupa forma corpului si asigura dispersarea uniforma a punctelor de presiune, asigurandu-ti un somn odihnitor, fie saltele produse 100% in Italia de firma LineaFlex – Salteaua Bio Base Ortopedica, Salteaua Bio Base Ergonomica, Salteaua Bio Memory Ortopedica, Salteaua Bio Memory Ergonomica si Salteaua Bio Latex Ergonomica – constituite din materiale speciale de ultima generatie (Ergoflex, Profile Plus, Memory Naturalys, Massage Plus, spuma de latex), create pentru mai mult confort si pentru o sustinere cat mai buna a coloanei vertebrale.

Trebuie sa iti mai spunem ca, in cazul in care achizitionezi o saltea medicinala, fiind o saltea mai ferma, in prima faza o sa simti o stare de disconfort datorita rigiditatii saltelei si datorita problemelor pe care le ai cu spatele, dar dupa perioada de acomodare vei vedea ca noptile tale vor fi mai placute si mai linistite, beneficiind de un somn odihnitor si mai sanatos.

3.Alergiile

Daca esti o persoana alergica la acarieni sau o persoana predispusa la alergii, putand dezvolta foarte usor o astfel de alergie, trebuie sa acorzi o atentie deosebita in alegerea saltelei.

Acarienii sunt organisme microscopice care convietuiesc fara nicio problema cu oamenii, nu sunt deloc periculoase, nici daunatoare si care nici nu pisca sau musca. Acarienii sunt inofensivi, excrementele lor, nu. Acarienii au nevoie de un mediu umed și cald si se dezvolta în special pe fibrele naturale.

Studiile au demonstrat faptul că 30% dintre adulți sunt sensibili la acarieni. O alergie la acarieni poate fi demonstrată prin teste cutanate și analize de sânge si ea se manifesta prin stranuturi,ochi roșii sau rinite.

Acarienii au in saltelele cu plasa de arcuri (Saltea Ortopedica, Saltea Superortopedica) un mediu propice de dezvoltare datorita straturilor de pasla existente in compozitia lor, pasla fiind un material organic. De aceea, pentru persoanele alergice si cele predispuse la alergie, saltelele recomandate sunt Pocket Spring si saltelele cu orice tip de spuma (Salteaua Memory Foam, Salteaua Bio Base Ortopedica, Salteaua Bio Base Ergonomica, Salteaua Bio Memory Ortopedica, Salteaua Bio Memory Ergonomica, Salteaua Bio Latex Ergonomica). Acestea nu au in componenta lor materiale organice, astfel ca „bestiutele” nu au cum sa se dezvolte in interiorul saltelelor si in plus materialele din care sunt constituite aceste saltele, inclusiv husele, sunt antialergice si antibacteriene.

3.Pretul

Din pacate in decizia cumpararii unei saltele pretul reprezinta un factor decisiv. Dar daca aveti de ales intre doua sau mai multe saltele, alegerea trebuie sa fie facuta in primul rand dupa greutatea ta, dupa starea ta de sanatate si in ultimul rand dupa pret.

Fii generos si distribuie: