Odihna este absolut necesara pentru o viata sanatoasa. O saltea pufoasa are nevoie de o somiera pe masura, astfel incat perioada de repaus sa fie una cat mai confortabila. Cadrul metalic si lamele elastice din lemn stratificat asigura un grad ridicat de stabilitate.

Somierele au o varietate de stiluri si marimi. Ele pot fi impartite in doua mari categorii privind materialele din care sunt confectionate: somiere cu lamele din lemn si somiere cu lamele metalice. Lemnul folosit la somiera cu lamele din lemn poate fi cires, fag, stejar, artar, nuc, lemn de trandafir, etc.

Cand somiera din lemn este supusa unei mari greutati corporale sau de alt fel, se creaza un asa zis „efect de arc”, datorat felxibilitatii straturilor, care face ca aceasta sa o suporte fara probleme. Imediat ce greutatea a fost inlaturata, structura somierei revine la forma initiala. La somierele metalice, acest lucru nu se intampla deoarece fiind lipsite de flexibilitate, dupa o perioada de utilizare (1-2 ani) rama metalica incepe sa se indoaie, iar mai tarziu (dupa trecerea perioadei de garantie de maxim 2 ani) apare inevitabila rupere. Deasemenea somierele metalice sunt mai grele si mai pretentioase fata de cele din lemn deoarece ele necisita o vopsea buna precum si reparatii periodice, si nu confera confortul si senzatia de “natural” pe care o are lemnul.

Somiera

Un alt aspect foarte important la o somiera este marimea. Trebuie sa ne alegem somiera in functie de dimensiunile saltelei pe care o avem. La Drimus avem somiere de 140×200, 160×200 si 180×200. Este foarte important ca atat salteaua cat si somiera sa se potriveasca perfect. Daca ansamblul este omogen viata saltele se va prelungi mai mult.

Somierele de pat trebuie sa fie adaptate nevoilor fiecaruia dintre noi. Ele asigura ventilatia saltelei, astfel incat salteaua nu mai mucegaieste datorita umezelii din casa, care se depune de obicei dedesubtul saltelei, cand aceasta sta pe o placa de pal. Aceasta se intampla in special iarna, cand e cald in casa si peretii bine izolati sau geamurile din termopan nu respira.

O somiera de calitate trebuie sa amortizeze miscarile. Daca dormi cu partenerul tau sau chiar cu copiii langa tine trebuie sa sti ca o somiera de calitate te va ajuta sa dormi linistit chiar si atunci cand persoana de langa tine se misca in timpul somnului.

Ce somiera se potriveste cu ce saltea?

Odata cu evolutia tehnologica si cu aparitia pe piata a noilor materiale pentru saltele, s-a constatat si care sunt cele mai potrivite asocieri pentru saltele si somiere, atat pentru sanatatea somnului, cat si pentru longevitatea ansamblului.

Somiera cu lamele de lemn stratificat este cea mai recomandata pentru saltelele din spuma vascoelastica sau latex. Asigura un suport bun, usor elastic pentru saltea si asigura protectia suprafetei saltelei mult mai bine decat una cu arcuri.

Somiera tapitata poate sustine orice tip de saltea, dar aerisirea acesteia ar trebui facuta cu regularitate, manual pentru a evita depunerile de mucegai.

Somiera cu arcuri este cea mai potrivita pentru o saltea cu arcuri. Cele doua straturi de arcuri asigura stabilitate si sustinere mulandu-se foarte bine pe corp astfel incat sa nu devina nici prea moale nici prea tare.

Fiind fixata pe cadrul patului si ascunsa sub saltea, somiera pare invizibila, dar efectele ei asupra calitatii somnului sunt la fel de importante ca cele ale saltelei. Poti avea somnul din patul de la hotel chiar la tine acasa daca gasesti combinatia perfecta dintre somiera si saltea.

 

 

 

Fii generos si distribuie: