Fototapet RomaFototapetul este o modalitate din ce in ce mai utilizata pentru decorarea unei camere. Daca iti doresti sa decorezi intr-un mod spectaculos, sa simti ca intri intr-o lume aparte cand te retragi in dormitor, atunci fototapetul este solutia de care ai nevoie. Indiferent de mobilierul din camera, poti gasi pe piata un fototapet care sa se potriveasca. Exista o mare diversitate de modele.

Fototapetele sunt de regula realizate pe suport de hartie, ele pot acoperi integral sau partial un perete si au o functie pur decorativa. Avantajul  fototapetului este ca lasa peretele sa respire, fiind pe suport de hartie si neacoperind toti peretii dintr-o camera.

Pe piata exista acum modele pentru toate gusturile, cele mai cautate fiind atat modelele mai clasice cu binecunoscutele peisaje idilice cu mare si palmieri, munti, paduri, cascade, cat si fototapete mai moderne cu peisaje urbane cu zgarie nori sau peisaje urbane mai romantice cu orase europene celebre prin frumusetea lor, dar si flori in imagini supradimensionate sau macrofotografice (fotografii facute cu aparatura speciala pentru obtinerea unor imagini statice mult marite ale unor obiecte mici).

1. Fototapet verde

Culoarea verde este recomandata in dormitor pentru ca ea iti induce o dispozitie de echilibru si sanatate, conform psihologiei culorilor. In plus, imaginea de detaliu a unei ferigi atingand apa creeaza acele unde concentrice de rezonanta care te vor teleporta intr-o stare zen.

Iata doua modele de fototapet verde:

Fototapet verde Fototapet verde

2. Fototapet urban-romantic

Poti alege un model urban, romantic insa. Fototapetul nu trebuie sa acopere neaparat un perete intreg. Poti opta pentru un oras romantic cum este Florenta, iar culorile calde te vor invalui …

fototapet-3

…sau fototapet Roma, un decor ca intr-un spectacol. Bijuteriile arhitectonice le poti regasi chiar si in ambianta dormitorului.

Fototapet Roma

3. Fototapet modern

Fototapetele mai moderne, reproduc fotografic tot felul de texturi, cum ar fi lemn, caramida, piatra, deci daca vrei sa ai un perete cu o textura lemnoasa, poti sa aplici un fototapet si te va costa si mai putin. Astfel de modele de fototapet modern cu texturi sunt foarte ingenioase, cum ar fi si acest lemn cu aspect vintage.

fototapet-5

4. Fototapet cu peisaje

Fototapetele cu peisaje sunt cele mai cautate poate din cauza ca lumea vrea sa evadeze dintre peretii de caramida si beton. Poti sa aplici fototapetul pe peretele din spatele patului sau pe un alt perete, astfel incat privirile sa-ti plimbi in voie privirile pe peisajul ales.

fototapet-6 fototapet-7 fototapet-8 fototapet-9

5. Fototapete florale

Aceste fototapete florale se potrivesc foarte bine in dormitor si poti gasi fie modele cu flori supradimensionate…


fototapet-11
…fie o imagine de detaliu incantatoare:fototapet-12

…fie compozitii artistice cu detalii florale:

fototapet-13fototapet-14

6. Fototapet pentru usi

Cu ajutorul fototapetului poti decora si o usa care nu-ti mai place cum arata si ai vrea s-o pui cumva in valoare. Aplici un fototapet si gata! Sunt pe piata si dimensiuni mai mici, potrivite pentru usi.

fototapet-15

Aplicarea fototapetului nu este o mare filozofie, il poti aplica si singur(a) sau mai bine cu ajutorul unui prieten(e), insa trebuie respectate instructiunile care vin la pachet cu fototapetul. In functie de producator, de compozitia materialului din care este confectionat fototapetul (hartie, vlies, fleece) sau de adeziv, exista recomandari speciale care trebuie respectate intocmai pentru un bun rezultat. Aceste recomandari se refera la aplicarea adezivului – pe perete sau pe spatele fototapetului, la alaturarea sau suprapunerea usoara a fasiilor componente ale fototapetului. Vezi aici cateva sfaturi.

„Sper ca te-am inspirat! Tu ce model ai alege pentru dormitorul tau?”

Articol realizat de Simona Polhac
Manager Arbex Art Decor
www.deco-perete.ro

Fii generos si distribuie: